Passief inkomen 103 les 1: elke maand €100 op je bankrekening gestort krijgen

In de les passief inkomen 103 heb je geleerd wat een passief inkomen is, waarom dit belangrijk is en waarom maar zo weinig mensen dit hebben.

Elke maand €100 euro zonder er iets voor te hoeven doen, klinkt mooi maar is niet helemaal waar. Je zal eerst iets moeten kopen of moeten bezitten voordat je elke maand deze €100 op je rekening gestort krijgt.

Het basisprincipe is hier hetzelfde: Je investeringen gaan voor jou deze €100 in de maand verdienen. Om elke maand €100 passief op je bankrekening te krijgen zal je flink wat kapitaal nodig hebben. Uitgaand van 5% rendement heb je voor €100 euro per maand  al een kleine €24.000 euro nodig. Dit is voor veel mensen hun volledige spaarrekening!


Hoe zorg ik voor zoveel vermogen?

Stap 1 is om zoveel mogelijk geld te besparen en te verdienen met je actieve inkomen. Dit is het vermogen wat je opbouwd door te werken (in loondienst, als ZZPer of door op een andere manier bij te klussen.).

Zelf heb ik dit vermogen op alle 3 de bovenstaande manieren opgebouwd. Bestaande uit stagevergoedingen, werk uit loondienst en opbrengsten uit mijn eigen bedrijf.

Wanneer je dit belegt in een particulier beleggingsfonds zoas Synvest of Holland Immo kan je elke maand of elk kwartaal een solide rendement behalen. Bij Synvest kan je zelfs elke maand je rendement meteen op je bankrekening laten uitkeren.

Beginnen met minder vermogen

Je kan ook al kleiner beginnen met een lager bedrag, zoals €2500. Daarmee begint je rendement met ongeveer €10 euro per maand en kan je maandelijks bijleggen om je inleg en daarmee je rendement te verhogen.

Wanneer je de 25.000 bereikt dan bereik je de €100 euro passief inkomen per maand.

De key hierbij is om te blijven bijstorten en niet op te geven. Je bent nu aan het zaaien en van de oogst kan je pas over enkele jaren genieten. Het opbouwen van vermogen kost nou eenmaal tijd en geld en hier moet je op de korte termijn nou eenmaal zaken voor opofferen... Dat is het offer wat je zelf brengt om op langere termijn meer geld te hebben.