Inleiding bijverdienen

Leven in 2022 is duur geworden, met de huidige inflatie is het nog duurder en door de hoge energie en gasprijzen kan iedereen wel wat extra geld gebruiken. Heb je nog tijd over of een hobby die je kan inzetten om extra te verdienen?

Je krijgt het niet voor niets, dus je zal er wat avondjes op de bank met Netflix voor moeten opofferen.

In deze blog zullen we je wat ideeën geven om aan de slag te gaan met iets extra's om bij te verdienen zodat je je doelen voor financiele vrijheid eerder kan behalen!


 

Maar ik werk al, ik heb al een vaste baan...

Geld zorgt ervoor dat wij als mens kunnen functioneren. Alles wat je wilt doen of kopen, kost geld. Je huis, je boodschappen, auto, vakanties, als je wat wilt heb je daar geld voor nodig.

Geld is dus nu (en eigenlijk altijd al) erg belangrijk geweest. Wanneer mensen geld niet belangrijk vinden, zul je vaak zien dat zij ook niet al teveel geld te besteden hebben. Dit zijn vaak de lage inkomens en de middenklasse.

Het is belangrijk om meerdere bronnen van inkomsten te hebben, stel dat je je baan verliest dan zal je niet eeuwig een uitkering krijgen. Dan moet je zorgen dat je op de een of andere manier nog steeds rond kan komen. Het is dus slim om een bijverdienste te hebben waarmee je elke maand een leuk extraatje kan verdienen.

Extra bijverdienen 2

Extra bijverdienen 3

Goede vragen om eerst over na te denken:

Voordat je begint met een side hussle moet je jezelf de volgende vragen stellen:

1. Kan ik er geld mee verdienen?
2. Kan ik de uren zelf flexibel indelen?
3. Kan ik dit werk doen?
4. Wil ik dit werk doen naast mijn vaste baan / werkzaamheden?
5. Zou dit uit kunnen groeien naar mijn vaste werk / baan?

Zodra je deze bovenstaande vragen zelf positief kan beantwoorden en nog steeds een goed gevoel hebt, kan je beginnen!


Hoe begin ik met mijn side hussle?

Belangrijk is daarbij dat je eerst klanten krijgt. Zelf ben ik destijds begonnen met flyers in de buurt uitdelen.

Ik ging alle huizen in de buurt af met zelfgemaakte flyers voor ICT hulp en vroeg daarbij of mensen behoefte hadden aan hulp met hun laptops, TV's, computers of een website.

Skills die ik allemaal beheerste.

Uit die actie heb ik 3 particuliere klanten overgehouden en 1 van mijn grotere zakelijke klanten.

 

Wat niet te doen:

Een van mijn eerste particuliere klanten waar ik een site voor moest bouwen wilde ook graag als zelfstandige beginnen, die had net 1 of 2 klanten (wat ongeveer €25 per maand opleverde) en ging meteen toen een losse practijkruimte huren. Ze kon er dus niet heel veel geld mee verdienen en ging er daarna ook nog een flinke kostenpost voor huren die haar tussen de €450 - €750 per maand kost... Dat moet je dus niet doen, zonde van het geld.


3 ideeën voor bijverdienen uit mijn omgeving:

Zelf ben ik ook met websites, ICT support en andere relevante randzaken begonnen. Denk zelf na over waar jij goed in bent en waar je particulieren of bedrijven mee zou kunnen helpen.

 

Website development (€1000 - €2000 per maand)

1 van mijn oud klasgenoten van mij bouwt 2 tot 4 websites in zijn vrije tijd. Daar rekent hij minimaal €500 per website voor. Toch leuk om met je hobby €1000 - €2000 in de maand extra bij te verdienen.

 

Programmeren (€4500 - €30.000 per jaar)

Een andere oud klasgenoot is freelance gaan programmeren naast zijn vaste baan en doet +/- 3 extra projecten per jaar van tussen de €1500 - €10000 per project in zijn vrije tijd.

 

ICT support en hulp (€500 - €1500 per maand)

Zelf ben ik freelance voor particulieren begonnen, daar verdiende ik op gegeven moment tussen de €250 en €750 in de maand mee als bijbaan met €15 per uur. Daarna ben ik dit voor bedrijven aan gaan bieden en ondertussen kan ik hier goed van rondkomen.

 

Er zijn nog veel meer ideeën om bij te verdienen in de vele andere vakgebieden. Denk maar eens goed na over jouw werkgebied en waar jij misschien zelf nog wat extra mee bij kan gaan verdienen.


Maar de mooiste ideeën zijn ideeën die jij nog gaat bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *