Wat is daytraden?

Daytraden is het kopen en verkopen van effecten of aandelen op een markt of beurs waarbij het doel is om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens een handelsdag. Alle posities worden aan het eind van de dag weer gesloten, dus wanneer je aan het begin van je dag begint met 1000, kan je aan het eind van de dag eindigen met meer of minder dan waar je mee begint.

Daytraden is geen manier van passief inkomen, aangezien je er actief mee bezig moet zijn!

Ook is daytrading GEEN vorm van beleggen of verstandig investeren!

Hiervoor kun je beter kijken naar aandelen, P2P lenen of naar een andere vorm van investeren.


Strategiën voor daytrading

Er komen online veel advertenties langs van mensen die hier beweren geld mee te verdienen. Dit is niet onmogelijk, maar de meeste mensen zullen het voorspellen van de markten niet met succes kunnen doen. Er komt meer geluk bij kijken dan een bewezen succesformule. Wanneer je snel veel geld kan verdienen, kan je ook veel geld snel verliezen.

De meest gebruikte strategie zie je hieronder op basis van deze voorbeeldgrafiek:

Daytraden 1

Voorbeeld van succesvol daytraden op een dag

Dit lijkt makkelijk, maar in de bovenstaande grafiek kan je de volledige toekomst al zien.
Op het moment dat je koopt of verkoopt weet je niet wat de markt en de koers omhoog of omlaag gaat en of je het best had kunnen kopen, of verkopen.
Probeer het zelf maar eens in de onderstaande grafiek.

Daytraden 2

Probeer daytraden in de bovenstaande grafiek: zou je kopen of verkopen op de gele pijlen?

De uitslag staat helemaal onderin in deze blog.

Voorbeelden van strategiën

2 voorbeelden van gebruikte strategiën binnen daytrading zijn flitshandel (er zijn bedrijven die zelf gigantisch snelle glasvezelverbindingen hebben lopen en daarmee het allersnelst op de markt kunnen handelen van de ene naar de andere markt). Hiermee spelen ze in op miniscule verschillen tussen verschillende aandelenbeurzen en handelen ze in gigantisch grote aantallen.

Of door technische analyse's maken door grafieken en koersen van aandelen te bestuderen en vergelijken met andere historische marktinformatie met het doel om daarmee uitspraken te doen over toekomstige koersen.

Het blijft echter kijken in een glazen bol en het enige wat zeker is, is dat niemand de toekomst kan voorspellen. En ook gezien de tijd die je hier ook in moet stoppen, kan je je tijd beter anders besteden dan je blind te staren op grafieken en op koersen.

Dit is ook mijn advies, vergeet daytrading en zoek verder!


Wat zijn de risico's bij daytrading?

De meest gebruikte handelstechnieken (leveraging en shorten) komen verdacht veel in de buurt bij gokken en geld lenen. De risico's zijn hiermee dus de kans grote winst en grote verliezen.

Daytraden 3

Probeer daytraden: uitslag van het kopen of verkopen op de gele pijlen, ik hoop niet dat je te grote verliezen hebt gemaakt.

Niets is onmogelijk op de aandelenmarkt..